Social Sofa

Plakavonden Social sofa

De Social sofa is niet zomaar een bank, het is de ontmoetingsplek van creatief Oosteinde! Onder het motto “heel Oosteinde plakt” is iedereen welkom om zijn “steentje” bij te plakken…

Wekelijks worden plaksessies georganiseerd bij gastheer Transportbedrijf Van Dijk (Wolddijk 29):

voor de dagen en tijden geef je op

Onze opgeleide topplakkers laten je zo zien hoe het moet, maar ook om alleen te komen kijken en een kopje koffie te drinken ben je welkom. Maar pas op: het schijnt verslavend te zijn….

Iedereen is van harte welkom om te blijven plakken! Geef je op bij of vraag wat meer info aan: Niesje via 06-12623791 of Esther via 06-36168185 .

Hoe is het ontstaan?

Op 26 mei 2018 organiseerde de Belangenvereniging Oosteinde het evenement ‘Ontmoet Oosteinde’. Hier kwamen zo’n 450 af op de presentatie van Bewoners, Bezigheden en Bedrijvigheid! Hier werd ook de Social sofa geïntroduceerd als een blijvende ontmoetingsplek van en voor de inwoners van Oosteinde!

Er is een prijsvraag uitgezet en uit de meer dan honderd inzendingen zijn de beste ontwerpen samengevoegd tot één definitief ontwerp. We denken dat we daarmee een mooie weergave hebben van wat er in Oosteinde te doen is. Een blikvanger en ontmoetingsplek in één!

Wat houdt het in?

Het eindresultaat is een schitterende en robuuste betonnen bank met een mozaïek, op een nog te bepalen locatie in ons dorp.

Het is een plek om elkaar te ontmoeten, maar niet alleen als hij er staat. Ook de weg er naartoe is een sociaal gebeuren: gezellig samen plakken, kletsen en koffie drinken. Met de buurvrouw, het verenigingsbestuur of met nieuwe bekenden die je nog niet eerder had ontmoet. Zo wordt het een bank van, door en voor Oosteinde!

Hoe gaat het nu verder?

Om de bank mooi en blijvend te beplakken is er een training geweest op 6 april 2019. Hierdoor zijn de eerste 8 plakkers getraind, die hun kennis kunnen overdragen aan alle geïnteresseerden. Dit is vooral leren door te doen: gezellig samen proberen en experimenteren. Het mag ook wel eens fout gaan, dat kan allemaal hersteld worden.

Binnenkort gaan we ons buigen over de juiste plek om de bank te gaan plaatsen. En vervolgens zal ook duidelijk worden wanneer we klaar zijn met het plakken en de bank feestelijk geopend kan worden. Wil je een bijdrage leveren, kom dan kijken op de hierboven genoemde avonden. Of maak een afspraak op een andere avond, bijvoorbeeld om als bestuur, familie of straat samen te plakken.