Zomerfeest Oosteinde thema: De Boer is troef

Op 28, 29, 30 juni 2024 organiseert Buurtvereniging Oosteinde het Zomerfeest in Oosteinde met dit jaar als thema ‘De Boer Is Troef’. Op vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni is er een afwisselend programma voor jong en oud.

De schoolkinderen openen traditiegetrouw het Zomerfeest op vrijdagochtend. Buurtvereniging Oosteinde heeft gezorgd voor een heleboel leuke spelletjes waar alle kinderen, jong en oud, aan mee kunnen doen. Dit jaar zijn de activiteiten niet alleen bij de feesttent aan de Hesselterweg, maar ook bij het Sultansmeer, waar de kinderen op zoek gaan naar ‘vossen’ tijdens de vossenjacht. Aansluitend is er een frietfeest. ’s Middags kunnen de kinderen hun talenten laten zien tijdens de talentenshow ‘Oosteinde Got Talent’.

Op vrijdagavond wordt de avond afgetrapt met een zeskamp onderdeel passend bij het thema van dit jaar, namelijk: de rodeostier. Daarna is het tijd voor ouderwets Høken, Brekken en Angoan met de Kisjeskearls! De Kisjeskearls spelen zowel de grote hits als het onbekende werk van de legendarische boerenrockgroep NORMAAL.

Zaterdagochtend om 10:30 uur start de feestelijke optocht van de versierde wagens en individuen. Na de prijsuitreiking is er feestmuziek van DJ Roelof. Ook zaterdagavond begint met een aantal zeskamp onderdelen, namelijk: boerendart, klompen vangen en bierkrattenrace. Daarna gaat het dak eraf met Fuze! Deze coverband brengt vlammende medleys en een energieke live-performance, wat stilstaan onmogelijk maakt.

Al enkele jaren wordt de brunch op zondagmiddag goed bezocht. Daarom slaan we dit jaar de brunch ook zeker niet over en zijn alle leden van de buurtvereniging uitgenodigd om aan de lange tafels in de feesttent aan te schuiven. Dit jaar gaan we weer op zoek naar de meest originele verschijning of de leukste verklede inwoner van Oosteinde, uiteraard in het thema ‘De Boer Is Troef’.

Na de brunch wordt het laatste zeskamp spel gespeeld. Dit jaar strijden de buurtschappen om de eerste plaats tijdens het spel ringsteken! Het Oosteinde feest wordt weer groots afgesloten door Erik Snijder en Rick Mulder, twee jonge jongens uit Ruinerwold die samen ER-geluid vormen en er een grandioos feestelijk einde van maken.

Gedurende het hele feest is er kermis zoals vanouds, verzorgd door MW Amusement uit Wildervank.>Op 28, 29, 30 juni 2024 organiseert Buurtvereniging Oosteinde het Zomerfeest in Oosteinde met dit jaar als thema ‘De Boer Is Troef’. Op vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni is er een afwisselend programma voor jong en oud.

De schoolkinderen openen traditiegetrouw het Zomerfeest op vrijdagochtend. Buurtvereniging Oosteinde heeft gezorgd voor een heleboel leuke spelletjes waar alle kinderen, jong en oud, aan mee kunnen doen. Dit jaar zijn de activiteiten niet alleen bij de feesttent aan de Hesselterweg, maar ook bij het Sultansmeer, waar de kinderen op zoek gaan naar ‘vossen’ tijdens de vossenjacht. Aansluitend is er een frietfeest. ’s Middags kunnen de kinderen hun talenten laten zien tijdens de talentenshow ‘Oosteinde Got Talent’.

Op vrijdagavond wordt de avond afgetrapt met een zeskamp onderdeel passend bij het thema van dit jaar, namelijk: de rodeostier. Daarna is het tijd voor ouderwets Høken, Brekken en Angoan met de Kisjeskearls! De Kisjeskearls spelen zowel de grote hits als het onbekende werk van de legendarische boerenrockgroep NORMAAL.

Zaterdagochtend om 10:30 uur start de feestelijke optocht van de versierde wagens en individuen. Na de prijsuitreiking is er feestmuziek van DJ Roelof. Ook zaterdagavond begint met een aantal zeskamp onderdelen, namelijk: boerendart, klompen vangen en bierkrattenrace. Daarna gaat het dak eraf met Fuze! Deze coverband brengt vlammende medleys en een energieke live-performance, wat stilstaan onmogelijk maakt.

Al enkele jaren wordt de brunch op zondagmiddag goed bezocht. Daarom slaan we dit jaar de brunch ook zeker niet over en zijn alle leden van de buurtvereniging uitgenodigd om aan de lange tafels in de feesttent aan te schuiven. Dit jaar gaan we weer op zoek naar de meest originele verschijning of de leukste verklede inwoner van Oosteinde, uiteraard in het thema ‘De Boer Is Troef’.

Na de brunch wordt het laatste zeskamp spel gespeeld. Dit jaar strijden de buurtschappen om de eerste plaats tijdens het spel ringsteken! Het Oosteinde feest wordt weer groots afgesloten door Erik Snijder en Rick Mulder, twee jonge jongens uit Ruinerwold die samen ER-geluid vormen en er een grandioos feestelijk einde van maken.

Gedurende het hele feest is er kermis zoals vanouds, verzorgd door MW Amusement uit Wildervank.