Vrouwen van Nu, afdeling Oosteinde 20 maart 2024

Deze avond was onze gast Mv. Gerda Marsman (Marsmannetje op de fiets) Gerda Marsman nam in 2004 een drastische beslissing door haar baan als sportmasseur op te geven, haar huis te verkopen en op de fiets te stappen voor een tocht door Australië. Sinds 2019 deelt ze haar avonturen tijdens presentaties.

Vanavond vertelde ze op haar eigen humoristische wijze en met veel plezier over haar fiets avontuur door Zweden, Noorwegen en Denemarken. Vanzelfsprekend liet ze daarbij ook heel veel prachtige foto’s zien. Het verhaal belicht de uitdagingen van het fietsen door deze landen, waar Gerda dagenlang alleen op haar fiets vertrouwde, enkel gewapend met kaart en kompas.
Overnachten in de natuur, koken op een houtvuur en zichzelf voorzien van voedsel uit de omgeving, vormden slechts enkele aspecten van haar avontuurlijke reis. Naast de fysieke uitdagingen vertelt Gerda ook over de bijzondere ontmoetingen met mens en dier onderweg, die de tocht onvergetelijk maakte. Na deze boeiende en inspirerende presentatie was er nog gelegenheid om met haar na te praten en liet ze zien wat ze zoal mee neemt op de fiets.