Muziekvereniging Sempre Sereno start eeuwfeest op prachtige wijze

Waar een kleine vereniging groot(s) in kan zijn. Muziekvereniging Sempre Sereno uit Ruinerwold vierde afgelopen zaterdagavond 13 april haar 100-jarig bestaan met een onvergetelijke muziekavond. De prachtig aangeklede sporthal van Ruinerwold was tot de laatste stoel bezet.

Feestvieren doe je natuurlijk niet alleen, dus had Sempre Sereno de malletband van muziekvereniging AMDG uit Beilen uitgenodigd. Beide malletbands staan onder professionele leiding van dirigent Herman Fokkema. Zangeres Merle de Boer uit Ruinerwold en basgitarist Roy Moes uit Ansen werkten graag mee aan het galaconcert en Oud-Meppeler Ken Besuijen presenteerde de avond op geheel eigen wijze. Beide malletbands openden gezamenlijk de avond met het klassieke openingswerk Also Sprach Zahrathustra van Richard Strauss, begeleid door een spectaculaire lichtshow.

Uit volle borst
Sempre Sereno speelde onder andere I Save The Day van Roberto Jacketti & the Scooters, Arrival van ABBA en Sweet Caroline van Neil Diamond. Tijdens dit laatste nummer zong de zaal uit volle borst mee met het refrein. Zangeres Merle De Boer uit Ruinerwold zong, samen met Sempre Sereno, een aantal prachtige klassiekers waaronder The Rose van Bette Midler, Hallelujah van Leonard Cohen en Who Wants To Live Forever van Queen. Het karakteristieke geluid van de basgitaar van Roy Moes was bij veel nummers een goede aanvulling op de slagwerkinstrumenten.

De jeugdleden van Sempre Sereno lieten van zich horen met het pittige slagwerkstuk Storm 2024. AMDG bewees, met onder meer een selectie uit De Lion King, Ride to Alaska en composities van de Griekse componist Yanni dat ze een top-malletband zijn. Ook gezamenlijk speelden Sempre Sereno en AMDG een aantal nummers, waaronder het klassieke Largo van Händel, River Deep Mountain High en Ein Festival Der Liebe. Als uitsmijter werd het onvergetelijke Music van John Miles gespeeld. Het publiek waardeerde het galaconcert met een langdurige staande ovatie.

Na afloop van het concert is een rondvlucht boven Ruinerwold verloot, die gewonnen is door Yasmin Zandstra. Sempre Sereno kan terugkijken op een zeer geslaagd jubileum-galaconcert. De vereniging houdt op 23 november a.s. een tweede groots concert, waarin een onder andere een reünie-fanfare zal optreden, die bestaat uit oud-leden van Sempre Sereno.
Foto’s: Jans Schulting