Verslag ledenavond 18 oktober Vrouwen Van Nu Oosteinde

De voorzitter verwelkomde deze avond 39 dames en onze gasten, Nick en Rosa v/d Pol van Het Ambacht. Er werd speciaal welkom geheten aan, hopelijk, 2 nieuwe leden. Tijdens de koffiepauze werd een smakelijke plak tulbandcake, verzorgd door Het Ambacht, geserveerd.

Na enkele mededelingen en het voorlezen van de verslagen van de vorige bijeenkomst en de agrarische excursiedag, kregen Nick en Rosa het woord. Zij verzorgden een presentatie met behulp van dia’s over Het Ambacht. Deze presentatie was opgedeeld in twee delen: de Verswinkel en de Dagbesteding.

Voor de pauze vertelde Nick over de oorsprong van Het Ambacht. Na veel brainstormen in de winter van 2021 en na het vinden van een geschikte locatie, runnen ze nu Het Ambacht. Hierin zijn een Verswinkel, Brasserie, Bloemenwinkel, Bierbrouwerij en Dagbesteding gerealiseerd. Nick concentreert zich voornamelijk op de winkel en de boerderij, terwijl Rosa zich richt op de zorg.

In de pauze werden de aanwezigen getrakteerd op heerlijke hapjes, bereid en aangeboden door medewerkers van Het Ambacht. Na de pauze vertelde Rosa over de verschillende vormen van dagbesteding die door Het Ambacht worden aangeboden. Ze benoemde ook enkele andere initiatieven die door Het Ambacht worden georganiseerd, zoals een jaarlijkse driedaagse fietstocht en “Disco zonder beperking” die ongeveer vier keer per jaar wordt gehouden. Daarnaast beheert Stichting Dagbesteding Het Ambacht de fooienpot en donaties, waardoor leuke uitjes zoals een dagje uit of gezamenlijk uit eten mogelijk zijn. Na deze boeiende en informatieve presentatie bedankte de voorzitter Nick en Rosa met een attentie en wenste iedereen een behouden thuiskomst.