MTB-Streetrace Ruinerwold: Fietsen in volle vaart!

Op maandag 26 juni 2023 staat Ruinerwold weer in het teken van de Reinders Wielersport MTB-Streetrace, de derde wedstrijd in de Streetrace-competitie Noordoost-Nederland. Het belooft een spektakel te worden, aangezien de race plaatsvindt in het hart van het dorp, met startpunt bij Dorpshuis De Buddingehof. Het parcours, bestaande uit verharde en onverharde wegen met verschillende hindernissen, biedt een uitdagende route voor de deelnemers en een boeiend schouwspel voor het publiek.

Dit jaar wordt er extra aandacht besteed aan de plaatselijke jeugd. Op zaterdag 17 juni wordt er namelijk een MTB Clinic georganiseerd in samenwerking met hoofdsponsor Reinders Wielersport. De jeugd van 8 tot en met 14 jaar krijgt tussen 10.00 en 12.00 uur de mogelijkheid om kennis te maken met het mountainbiken. Fietsen en helmen worden gratis beschikbaar gesteld door de organisatie. Aanmelden kan via de Facebookpagina van de MTB Streetrace Ruinerwold.

De MTB-Streetrace in Ruinerwold is een evenement voor jong en oud en kent verschillende categorie├źn. De jeugd start als eerste en strijdt onderling om de overwinning. Vervolgens gaan de nieuwelingen en junioren van start. De dames hebben een eigen wedstrijd, maar starten gelijktijdig met deze categorie. De avond wordt afgesloten door de senioren heren, verdeeld in Licentie Heren en Funklasse. Met name de Funklasse, waar veel lokale hardrijders aan deelnemen, staat garant voor spektakel en strijd.

Extra aandacht voor de plaatselijke jeugd
Het programma begint op maandag 26 juni om 17.30 uur met de parcoursverkenning. Vanaf 18.00 uur vinden de wedstrijden plaats voor de jongens en meisjes van 8 tot en met 10 jaar, 11-12 jaar en 13-14 jaar. Om 19.00 uur is het de beurt aan de nieuwelingen en junioren (15 tot en met 18 jaar), samen met de dames met en zonder licentie van 15 jaar en ouder. Om 20.15 uur gaan de heren van 19 jaar en ouder van start, evenals de heren (Funklasse) zonder licentie van 19 jaar en ouder.

Inschrijven voor de wedstrijd kan digitaal tot 24 juni 17.30 uur. Voor alle informatie over de competitie en inschrijvingen kun je terecht op de website van de MTB Streetrace Competitie (www.mtbstreetracecompetitie.nl). Hoewel het ook mogelijk is om op de avond zelf in te schrijven, wordt aangeraden om vooraf digitaal in te schrijven.

De Streetrace in Ruinerwold maakt deel uit van de MTB Streetrace Competitie Noord-Oost Nederland, die bestaat uit in totaal zeven wedstrijden. Naast Ruinerwold staan ook Staphorst, Nijeveen, Ruinen (tevens NK MTB Streetrace), De Wijk, Oldebroek en Norg op het programma.