AED’s in Ruinerwold, Berghuizen en Oosteinde zijn vervangen

In september 2022 heeft de Stichting AED Ruinerwold e.o. de AED’s bij dorpshuis De Buddingehof in Ruinerwold, en Koloniehof in Oosteinde en De Barg’n in Berghuizen kunnen vervangen. Een geweldig resultaat. We kunnen nu weer tien jaar vooruit. Met grote dank aan de sponsoren: Stichting Ruinen 1856, Diaconie Gereformeerde kerk Berghuizen, Ruinerwold Onderneemt. Met de ontvangen geldelijke middelen en de donatie van de Saving Lives Foundation hebben we de drie AED volledig kunnen vervangen. Onze hartelijke dank voor alle donaties.

Voor het bekostiging van het onderhoud van de AED’s en het gratis kunnen aanbieden van de Reanimatie & AED training aan de burgerhulpverleners loopt bij Coop Koetsier in Ruinerwold een statiegeld actie. De actie loopt tot december 2022. Wij willen de statiegeld actie van harte bij u aanbevelen.

Afgelopen jaar hebben we vijf Reanimatie & AED trainingen kunnen verzorgen. In het voorjaar en najaar van 2023 zullen de Reanimatie en AED trainingen weer worden aangeboden. Houdt hiervoor de media in de gaten.

Tip voor AED projecten in omliggende dorpen www.savinglivesfoundation.com De saving Lives foudation, opgericht in 2018 door het bedrijf Medisol en onafhankelijk opererend, wil heel graag meer burgerhulpverleningsprojecten ondersteunen. “Ons streven is zoveel mogelijk AED’s beschikbaar te maken, voor een zo groot mogelijk publiek, zodat zoveel mogelijk levens gered kunnen worden” aldus Pieter Joziasse voorzitter van de foudation. Voor donatie moet de AED voldoen aan de eisen van de foundation: buiten geplaatst worden, de AED dient 24 uur per dag voor iedereen bereikbaar te zijn, de AED dient aangemeld te worden bij HartslagNu en dus wordt gealarmeerd in het burgerhulpsysteem.

Foto: Aaltje de Leeuw en Sienette van het Hof blije bestuursleden van de stichting AED Ruinerwold e.o.