Oud ijzer en recycle actie een begrip in Oosteinde

Wat vier jaar geleden begon als een eenmalige inzameling van oud ijzer en recycle materialen, is inmiddels een begrip geworden in Oosteinde. Op de laatste zaterdag van de oneven maanden organiseert belangenvereniging Oosteinde deze oud ijzer en recycle actie.

Op zaterdag 24 september staan de vrijwilligers weer klaar om in te zamelen. Alles waar een stekker aan zit kan ingeleverd worden. En juist dat zien we steeds meer vertelt Edwin Weide. ‘Een kapotte stofzuiger, een koffieapparaat , een magnetron en dat soort dingen worden vaak gebracht. Je zou verwachten dat het na al die jaren wel een keer minder zou worden, maar niets is minder waar!’.

Goede doelen
De belangenvereniging is er blij mee. Weide: ‘Uiteraard is het recyclen goed voor het milieu en daarnaast levert het ons uiteraard ook wat op, waar wij op onze beurt weer bestaande of nieuwe initiatieven mee gaan financieren’. De laatste jaren zijn diverse goede doelen ondersteund zoals de Speeltuinvereniging, Vrouwen van Nu en basisschool de Wezeboom, het Oosterse feest en de Sinterklaasintocht. Wie als vereniging, organisatie of privé persoon iets wil organiseren wat in het belang van Oosteinde is, kan een aanvraag bij de Belangenvereniging indienen. Dit wordt dan beoordeelt.

Wat kunt u inleveren?
Oud ijzer zoals: koper, lood, zink, aluminium, rvs. Wasmachines, drogers, oude TV, computers, laptops, elektrische gereedschappen, elektrisch huishoudelijke apparaten, fietsen, elektrakabels, accu’s, cv ketels, koelkasten en diepvriezers . Dit kan van: 9.00 tot 12.00 uur bij schildersbedrijf Ensing op het adres Wolddijk 31.

Vragen en contact
Wie vragen heeft kan contact opnemen met de belangenvereniging. Via e-mail of telefonisch met Edwin Weide 06–23 79 23 29. Wie niet in de gelegenheid is zijn om de materialen zelf te brengen kan een e-mail sturen naar: belangenvereniging.oosteinde@gmail.com Dat het behalve inzamelen ook een sociaal gebeuren is weten de vrijwilligers ook. Weide: ‘Het zijn vaak bekende gezichten die iets komen brengen. Even een praatje maken met de mensen dat vinden we zelf ook belangrijk. Het gebeurd zelfs dat we meerdere keren per jaar bij dezelfde mensen iets ophalen. Die vinden het gewoon gezellig dat we even langskomen. En dat doen we met plezier!’. Ook uit omliggende dorpen weten ze steeds meer de weg naar de oud ijzer en recycle actie in Oosteinde te vinden.

Inleverdata
Inleverdata: 24 september, 26 november.