Voedselbankactie Diaconaal Verband De Wolden

Op zaterdag 11 juni houden de gezamenlijke diaconieën in De Wolden weer een actie voor de Voedselbank in Meppel. En deze actie is harder nodig dan ooit, want de voedselbanken zien het aantal klanten de laatste tijd toenemen maar helaas ook het aantal voedseldonaties afnemen. Reden: stijgende kosten op allerlei gebied.

Oorzaak: vooral de, bij iedereen wel bekende, ‘spanningen in de wereld’ met grote economische gevolgen. Dankzij de inzet van tientallen vrijwilligers en de gulle gaven van bedrijven, middenstand, instellingen en particulieren lukt het toch nog steeds om mensen die het nodig hebben met voedingsmiddelen te ondersteunen. Toch raken de stellingen bij de voedselbank en bij het regionaal distributiecentrum leger en leger.

Daarom:
Doen wij bij deze een beroep op u.
Draagt u de voedselbank (en degenen die niet meer weten hoe ze rond moeten komen) een warm hart toe, meld u dan aan om te helpen bij de actie. Wij zoeken vrijwilligers die op deze zaterdag het winkelend publiek bij de COOP willen enthousiasmeren om bij het boodschappen doen een extra product/producten te kopen voor de voedselbank. Dit kost anderhalf uur van uw tijd en u doet daar heel veel mensen een enorm plezier mee! U kunt zich aanmelden door contact op te nemen met Wilma van Dijk via email: wvandijk62@gmail.com of 0522-481242.