Boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve

Boerendrokte bij Museumboerderij De Karstenhoeve op zaterdag 21 mei 2022 van 11.00 uur tot 16.00 uur. De hele dag staat in het teken van de Boerenbruiloft. De zoon van de familie Karsten treedt vandaag in het huwelijk met de dochter van de burgemeester.

Alles en iedereen is in rep en roer. De knechten en meiden zijn druk in de weer, het erf en de boerderij, alles moet er ‘hemmel’ uitzien. De laatste hand moet worden gelegd aan de versieringen en een boog. Vrouw Karsten is zoals gewoonlijk erg kritisch. Voor de bezoekers valt er veel te beleven tijdens deze voorbereidingen! En dan druppelen zo langzamerhand de gasten binnen. Te voet of met een boerenwagen. De deftige ouders van de bruid komen voorrijden in een auto. En dan is het natuurlijk wachten op de bruid en bruidegom. Zij komen met de koets, maar eerst wordt er een rondje door het dorp gereden. Uiteraard zijn de huwelijkse voorwaarden besproken wat niet helemaal goed valt bij de ouders van de bruid. Na de huwelijksplechtigheid (in de baanderhoek) is het tijd voor een toost, toespraken met bijbehorende cadeaus, voordrachten, muziek en gaat men op de foto. Het belooft een enerverende, boerendrokse dag te worden waarbij ook de bezoekers worden betrokken met het wel en wee van de boerenfamilie Karsten en hun bruiloftsgasten. Dus zet 21 mei in uw agenda en beleef de boerenbruiloft van dichtbij mee!

Onder de vaste vrijwilligers bevinden zich vandaag ook enkele “prominente “ gastspelers!
Voor info: info@karstenhoeve.nl of telefonisch 0522-481447
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.
Foto: Petra Hessels