Maureen Bijker start met Ukkies Babyspa

Op zoek naar een leuk uitje met je baby? Dan is Ukkies Babyspa een aanrader. Maureen Bijker uit Oosteinde biedt deze service sinds kort aan. Waar baby’s genieten van een heerlijke float en massage sessie.

Bijker: ‘Het idee voor het opzetten van een babyspa, is ontstaan door mijn professionele loopbaan als gediplomeerd kinderverpleegkundige, op de neonatologie afdeling en mijn passie om met liefde ouders te begeleiden bij het verzorgen van hun kind’.

Kennis en ervaring
Tijdens de opleiding tot ‘A-level babymassage docent’ heeft ze diverse baby massage technieken mogen leren en deze goed kunnen afstemmen op de behoeften van de baby. Hierbij lettende op de lichaamstaal, de wisselwerking tussen ouders en de baby, reflexen en het masseren op intuïtie. De kennis en ervaring omvat het omgaan met problemen bij baby’s. ‘Bijvoorbeeld huilbaby’s of de kennis van speciale behoeften bij premature en dysmature pasgeborenen, het syndroom van down en infecties’. Bovenal biedt Ukkies Babyspa een plaats van ontspanning. Maureen vindt het belangrijk dat ouders zich kunnen ontspannen en comfortabel voelen. ‘Want alleen als de ouders ontspannen zijn, zijn de baby’s dat ook’.

Ontspannend
De aangename temperatuur van het chloorvrije water in combinatie met lichte bubbels zorgt ervoor dat de baby tijdens de sessie van 10-20 minuten volledig zelfstandig kan floaten en bewegen in het water. Tijdens het floaten (gewichtloos drijven) beweegt en ontplooit de baby zich volledig onafhankelijk. Doordat het bad extra diep is kan hij/zij zich volledig uitstrekken. Dit moment draagt bij aan het kind zijn/haar zelfvertrouwen en motorische ontwikkeling. Dit zorgt voor verlichting bij krampjes en reflux. Het bevordert slaapritme, coördinatie, zwemreflex, en het zelfbewustzijn. Ook vergroot het de longcapaciteit en versterkt het de spieren en gewrichten. Hoe vaker de baby komt hoe meer gezondheidsvoordelen dit met zich meebrengt. Het uithoudingsvermogen van de baby zal groter worden naar mate dat hij/ zij langs zal komen. Baby’s zijn welkom vanaf zes weken na de geboorte tot de leeftijd van een jaar.

Maureen gaat Ukkies Babyspa combineren met het haar werk op de kinderverpleegafdeling. ‘Dat doe ik omdat ik van mijn werk houdt, en de uitdaging niet wil missen. Daarom ben ik geopend op flexibele tijden van maandag tot en met zondag’. Een afspraak is te boeken op: www.ukkiesbabyspa.com


Heb je binnenkort een babyshower, kraamvisite of wil je zo maar iemand verassen? Dan is dit het mooiste wat je ouders (to-be) en hun baby kunt geven.