Gezamenlijke avond Vrouwen van Nu Ruinerwold en Oosteinde

Op dinsdagavond 5 april is het eindelijk zo ver, de gezamenlijke avond van de Vrouwen van Nu afdelingen Ruinerwold en Oosteinde. Voorzitter Alida Rooze van de afdeling Ruinerwold mag ruim honderd dames welkom heten in zaal De Klok. Op het podium staat het Achterhoekse duo Een & Ander. Al op 30 oktober 2019 werden de eerste afspraken gemaakt met het duo, om de gezamenlijke avond van 7 april 2020 verzorgen!

En toen…ja juist, lag alles stil! Toen het ernaar uitzag dat het weer kon is er meteen weer contact gelegd en zie hier, ze staan er!
Het duo (Erik en Anita) neemt ons in drie delen mee in hun muzikale cabaretvoorstelling! In Twents dialect, sinds 2018 officieel Nedersaksisch. In het gezellige openingslied stelt het duo zich voor! Vervolgens vertelt Erik over zijn jeugd op een afgelegen boerderij waar opa de rol van kleuterjuf op zich nam! En we maken kennis met Mina uit Zelhem en haar man Gradus en hun hilarische fietsavonturen! Erik is ook dichter en tijdens de 1e poëtische cyclus draagt hij voor uit eigen werk! Geweldig! Een mooi lied over de fietstocht van Mina en Gradus en het bekende nummer: ‘Come on let’s Dance” van The Cats. Tijd voor het tweede kopje koffie met een heerlijke luxe koek!

Het tweede deel van de voorstelling wordt geopend met het zelfgeschreven Achterhoeks volkslied. Daarna gaan we mee in de vakantieplanning- en bijbehorende vakantiestress van het duo! Hilarisch! De sketches worden afgewisseld met mooie liedjes zoals: ‘Green Grass of home en ‘Country roads’. Er is een tweede poëtische cyclus (de student die al uitslag heeft voor hij examen gedaan heeft!) Dan laat Anita haar muzikale talenten zien in het lied over de trein van Winterswijk naar Zutphen! Ze speelt trompet, saxofoon en klarinet!

Tijd voor een drankje en een lekker warm hapje! Na de pauze wordt weer heerlijk gelachen, het eten van slakken (ook illegale!). En over oma die met haar kleinkind naar de dokter moet!’Op fietse’ gaan we, het welbekende lied van Skik nu op z’n Achterhoeks. ’t Is een hele tocht, 156 kilometer! Een mooi gezongen “Good bye Joe” en natuurlijk de derde poëtische cyclus! En dan het slotlied, speciaal bewaard tot het eind!

Het duo krijgt een staande ovatie! Dik verdiend! Voorzitter Elly Brinkman van de afdeling Oosteinde bedankt het duo en geeft ze beiden een heerlijke pot ingemaakte stoofperen mee! En wenst alle dames wel thuis!

https://www.erikknoef.nl/een-en-ander
https://vrouwenvannu.nl/ruinerwold
https://vrouwenvannu.nl/oosteinde