Fenna Brugge start met eigen kapsalon Hair by Fenna

Het ondernemerschap kwam min of meer ‘toevallig’ op haar pad. Maar tot nu toe heeft Fenna Brugge (36) zeker geen spijt, van het besluit om voor zich zelf te beginnen. In de voormalige directeurswoning, van de oude melkfabriek aan Dijkhuizen 92 in Ruinerwold is ze vanaf januari actief met haar eigen kapsalon: ‘Hair by Fenna’.

Twintig jaar geleden zette Brugge de eerste schreden in het kappersvak. Om vervolgens ruimschoots ervaring op te doen bij diverse salons. ‘Een boeiend vak, elke dag is anders. Daarom verveelt het nooit!’. Via omzwervingen belandde de geboren Friezin in deze contreien. De liefde bracht haar vijf jaar geleden uiteindelijk naar Ruinerwold. Waar ze tot december vorig jaar werkzaam was bij het naastgelegen Hair Professionals. Echter, toen eigenaresse Monica Oostra vorig jaar besloot om te stoppen met de kapsalon, en zich alleen nog maar op Haarwerken te concentreren, kwam ze zonder werk te zitten.

Zelfstandig verder
Een aantal klanten zat letterlijk met de ‘handen in het haar’. Want waar moesten ze nu naar toe! ‘Brugge: ‘Dat zette mij aan het denken! En de gedachten aan mijn beppe (oma) die vroeger een eigen salon had? Misschien was dat moment wel doorslaggevend in mijn besluit om zelfstandig verder te gaan. We hebben er toen over gesproken om de salon en het klantenbestand over te nemen’.

Allround kapsalon
Door de coronamaatregelen kwam dat moment zelfs ietsje eerder dan verwacht. Vanaf 15 december toen er wederom een Lock down werd aangekondigd, kon de verbouwing beginnen. ‘Ja, er moest nog wel wat gebeuren hier. Vanaf 1985 stond de directeurswoning immers al leeg. Tot laat in de avond waren we hier soms bezig met klussen’ lacht Fenna als ze de ruim opgezette kapsalon laat zien. En het resultaat mag er zijn! Een moderne en frisse salon, waar tijd en aandacht voor de klanten centraal staat. Naast de gebruikelijke kappersbehandelingen voor hem en haar, kunnen klanten er ook terecht voor o.a: kleuringen, vlechten en hairextensions.

Openingstijden

De salon is geopend op woensdag, donderdag en vrijdag en om de week op zaterdag. ‘De jongste van onze drie kinderen gaat binnenkort ook naar school, en dan pak ik er waarschijnlijk een dagdeel bij’. Door de coronaperikelen is de officiële opening er bij in geschoten. Dit feestelijke gebeuren staat nu gepland op zaterdag 2 april. ‘Samen met de ‘buren’ pakken we het dan iets groter aan!’ Meer informatie is te vinden op: www.hairbyfenna.nl