Vervanging AED’s in Ruinerwold/Berghuizen/Oosteinde staat op stapel


Omdat een drietal AED’s in de dorpen Ruinerwold, Berghuizen en Oosteinde toch vervangen moet worden, wil het bestuur van de Stichting AED Ruinerwold e.o. inventariseren waar in het werkgebied nog meer AED’s aan vervanging toe zijn of waar nieuwe gedacht zijn.

Volgens voorzitter Sienette van het Hof is het altijd handig en financieel voordeliger om samen op te trekken. “De drie AED’s hadden vorig jaar eigenlijk al vervangen moeten worden, maar dat werk niks door corona. Het gaat om apparaten die buiten hangen en voor iedereen bereikbaar zijn. Je kunt de batterijen wel vervangen en dan werken ze wel weer, maar ze worden niet goedgekeurd. Het zijn medische apparaten. Ik wil de verantwoordelijkheid niet dragen dat een AED ineens misschien niet meer werkt”, stelt Van het Hof vast.

Een groot project
Via-via heeft ze gehoord dat er ook elders in woonwijken Ruinerwold initiatieven zijn om een AED aan te schaffen en te plaatsen. “Tevens zou het mooi zijn als er een AED bij museumboerderij De Karstenhoeve komt. Ik hoop er één groot project van te kunnen maken, dan kunnen we samen fondsen aanschrijven. Daarbij wil ik ook weer trainingen geven, zodat meer mensen met de AED om kunnen gaan.”

Op dit moment zijn er in het gebied vier AED’s beschikbaar. De drie eigen AED’s die bij de dorpshuizen hangen en één AED’s van Re3Com. De laatste AED wordt door de stichting beheert.

Graag komt de stichting in contact met andere initiatiefnemers en sponsoren voor dit project. Ook voor verdere informatie kan contact gezocht worden met Sienette van het Hof, 06-27895527 of mailen naar s.vanhethof@acrium.nl
Bron: Peter Nefkens