Oosteinde viert bescheiden buurtfeest

Buurtvereniging Oosteinde had gehoopt dat in 2021, het jaar van haar 70-jarig jubileum, er weer gefeest kon worden in het laatste weekend van juni en dat de ‘schade’ van een gemist zomerfeest ingehaald zou worden. Helaas, ook dit jaar was het te vroeg om op een verantwoorde wijze een zomerfeest te organiseren. Voorzitter Vincent de Gooyer: ‘We wilden toch iets doen, om het feestgevoel een beetje aan te wakkeren’.

het feestweekend ging vrijdagochtend van start met spelletjes voor de basisschooljeugd. Vanaf de middag werd op het ‘feestterrein’ een heuse camping voor de kinderen van de bovenbouw opgebouwd. Kinderen kunnen dan in een eigen tent blijven slapen op ‘Camping Oosterd’. Vanaf 16.00 waren kinderen bezig met het opzetten van de tenten. In totaal 28 kinderen waren van de partij.

Op zaterdagavond organiseert de Buurtvereniging voor de oudere jeugd een bubblevoetbal toernooi, zodat zij met elkaar de strijd aan kunnen gaan. Tenslotte organiseert BVO op zondagmiddag een online bingo voor alle leden. Ook nu zijn er weer mooie prijzen te winnen, die anders dan vorig jaar, volledig aangeschaft of gefinancierd zijn door de ondernemers/bedrijven uit Oosteinde en omgeving. BVO hoopt dat de bingo net zo’n succes gaat worden als vorige keer.

Het vierde weekend van september (24, 25 en 26 september 2021) wil BVO een muzikaal tentfeest gaan organiseren ter ere van het 70 jarig jubileum. BVO is op dit moment druk bezig met de voorbereidingen. Vast staat dat dit niet een zomerfeest gaat worden zoals we dat gewend zijn. Op dit moment hebben heeft twee feestbands vastgelegd, Starstruck voor de vrijdagavond en Pappa di Grazzi op zaterdagavond. Dus dat weer eens ouderwets dansen en feesten op de dansvloer in Oosteinde, iets wat we al ruim een jaar hebben moeten missen.