We hebben de primeur in De Wolden! De Social Sofa komt naar ons toe deze zomer en het leuke is dat zowel de plaats als het ontwerp zelf te bedenken is. Hiervoor is een wedstrijd uitgeschreven . Wil je ook een ontwerp maken, download dan hier de contourtekening social sofa NAW en lever hem in bij Niesje Oetsen, Dr. Larijweg 126  of mail het resultaat naar ontmoet.oosteinde@hotmail.com . Tot de zomervakantie 2018 mag je jouw ontwerp inleveren!

Maar niet alleen het eindresultaat telt, ook het proces ernaartoe: we gaan gezamenlijk in plakteams de Social Sofa realiseren. Wil je ook een keertje meeplakken, samen met de 50 anderen de zich hebben opgegeven? Dat kan ook! Je kan je opgeven bij het promotieteam Social Sofa via bovenstaande gegevens. Dat wordt gezellig! Geef je op!

 

Ontmoet Oosteinde!

Om de leefbaarheid van ons mooie dorp te stimuleren door inwoners, ondernemers en verengingen (opnieuw) kennis te laten maken organiseerde de Belangenvereniging Oosteinde op 26 mei 2018 het evenement ‘Ontmoet Oosteinde’.

Ontmoet Oosteinde staat voor Bewoners, Bezigheden en Bedrijvigheid en dat hebben we gezien! Een kleine 30 ondernemers en 6 verenigingen deden mee aan Ontmoet Oosteinde en zij hebben zo’n 450 bewoners langs hun stand zien komen.

Ook de OBS De Wezeboom deed mee en had school en schoolplein opengesteld voor bezoekers. De Speeltuinvereniging had allerlei activiteiten voor kinderen georganiseerd op en rond het kunstgrasveld. Oosteinde organiseerde het met elkaar en we hebben de naam van het evenement eer aan gedaan!

Opening door Burgemeester Roger de Groot

De burgemeester opende om 11 uur De Kolonie door een druk op de knop, waardoor de elektrische deuren zich openden. Dit ging gepaard met een luid kabaal van trekrotjes en een flinke hoeveelheid rook.

In zijn openingstoespraak benoemde de burgemeester hoe bijzonder een dergelijk initiatief is en hoe belangrijk de Gemeente De Wolden het vindt om dit te ondersteunen via Initiatiefrijk De Wolden. Hij benoemde dat het belangrijk is voor kleine kernen om leefbaar te blijven en dat de gemeente ook bereid is om te praten over nieuwe initiatieven op het gebied van wonen. Heeft u nieuwbouwplannen, maar nog geen kavel, laat dit dan weten aan de Belangenvereniging!

Na een rondleiding langs de aanwezige ondernemers en een bezoek aan de OBS De Wezeboom, waar de locatiedirecteur en de kinderen onder andere de 3D-printer lieten zien, werd ook het schitterende kunstgrasveld van de Speeltuinvereniging geopend. De burgemeester verrichte niet alleen de aftrap, maar pingelde er als spits op los. Een fantastische uitbreiding van de mogelijkheden voor kinderen in Oosteinde om te spelen en mede mogelijk gemaakt door de verschillende inzamelacties en vele inspaningen van de bewoners van Oosteinde zelf. 

Ontwerp de Social Sofa

Waar in de toekomst ook op gezeten kan worden is de Social Sofa, die we als opvallende ontmoetingsplek kunnen gaan verwelkomen. Er was een demomodel aanwezig met een eigen promotieteam! Hij bleek ook heerlijk te zitten, zo bleek vooral later op de dag.

Om de bank helemaal ‘eigen’ te maken vragen we inwoners van Oosteinde om een patroon te ontwerpen voor de mozaïek. Het winnende patroon wordt door inwoners zelf op de bank aangebracht tijdens ontmoetingsavonden en -middagen! 

Wil je ook een ontwerp maken, download dan hier de contourtekening social sofa en lever hem in bij Niesje Oetsen, Dr. Larijweg 126  of mail het resultaat naar ontmoet.oosteinde@hotmail.com .

Wil je ook een keertje meeplakken, samen met de 50 anderen de zich hebben opgegeven? Dat kan ook! Je kan je opgeven bij het promotieteam Social Sofa via bovenstaande gegevens.