Café Oosteinde heeft nieuwe eigenaars

Anne Westenbrink en Alfred Hessels zijn de nieuwe eigenaars van café Oosteinde. In de volksmond beter bekend als café Reinders. Vorige week vrijdag werd de koop officieel beklonken, en kregen ze de sleutels overhandigd van voormalig eigenaar Henk Reinders.

Het pand dat al enige jaren te koop staat, was tot de zomer van 2018 nog in gebruik als café. Ina Scheper was de laatste uitbater van het bekende en befaamde café. Anne en Alfred waren er al een tijdje mee bezig. Maar moesten het financieel nog rond zien te krijgen. Het stel dat samen het bedrijf A & A Food runt gaan het café verbouwen tot woonruimte, en het zaaltje er achter gebruiken voor feestjes en partijen. Anne: ‘We zien het positief tegemoet en barsten van de ideeën, voorlopig zijn we nog wel even bezig met verbouwen’. Dat er nog heel wat moet gebeuren moge duidelijk zijn. Het café is de laatste vijftig jaar nauwelijks veranderd. En er is veel achterstallig onderhoud. Alfred: ‘De verbouwing gaan we grotendeels zelf uitvoeren met behulp van familie en vrienden. Voor de grotere klussen huren we bedrijven in. Ook willen we een centraal verwarmingssysteem laten aanleggen. Want nu wordt het warm gestookt door middel van een stuk of tien gaskachels, we willen het graag gelijk in een keer goed doen’.

Een streefdatum voor de heropening is er niet. Evenmin als een naam voor de zaal. Anne: ‘Dat kan nog wel een jaar duren. Voorlopig zijn we druk met het opruimen van de inventaris. Veel daarvan is al naar de kringloop gegaan. Maar er waren ook genoeg spullen die ze niet eens wilden hebben’. De ouderwetse café jukebox wel, maar die houden we zelf vertelt Alfred lachend. ‘Henk Reinders, heeft ons vorige week nog uitgelegd hoe deze werkt, en verder een rondleiding door het pand gegeven om alles een beetje uit te leggen. Dat was wel nodig, maar veel moet toch vernieuwd en vervangen worden’.


Diverse partijen waren de afgelopen jaren in de slag om ‘het kloppend hart van Oosteinde’ te behouden voor de buurtschap. Maar kregen het financieel niet rond. Ook ’buurvrouw’ Ina Scheper lukte het destijds niet.

Een bedrijf beginnen in deze onzekere tijden, waarin ook de horeca het moeilijk heeft lijkt niet voor de hand liggend. Maar Anne en Alfred staan positief in het leven. ‘Niet teveel beren op de weg zien. In eerste plaats wordt het ons nieuwe woonhuis, waar we samen met onze drie kinderen gaan wonen. En met de zaal komt het ook wel goed. We hebben daar genoeg ideeën over’. Ook de bewoners van Oosteinde zijn blij dat er weer wat reuring komt. ‘We hebben inmiddels heel wat positieve en enthousiaste reacties ontvangen. Ze zijn blij dat er weer wat in komt’.
Foto’s Benny Spin/weblog-dewolden.nl