Voorbereidingen Oldtimerdag gaan vooralsnog door


„De voorbereidingen voor half augustus gaan vooralsnog door. Begin juni maken we definitief een keuze.” Voorzitter Edwin Weide spreekt van een vreemde situatie. „We gaan de sponsors aanschrijven of ze weer willen steunen.” En dat zorgt bij Edwin voor een dubbel gevoel. „We weten nog niet of de Oldtimerdag in augustus door kan gaan, maar we kloppen al wel aan bij onze sponsors. Terwijl die wellicht niet eens weten of ze over 3 maanden nog wel bestaan”, doelt hij op de economie die door de coronacrisis volledig overhoop ligt.

„Zonder sponsors redden we het niet”, zegt hij realistisch. Daarbij is al wel gekeken of de Oldtimerdag door kan gaan in een kleinere setting. Niet mogelijk is de conclusie. „Een minimale vorm is er niet. Ruinerwold is openbaar toegankelijk. Normaal staan hier ruim 1.200 oldtimers. We kunnen niet zeggen na 500 oldtimers: ‘je mag hier niet meer staan. Ga maar naar een weiland toe.’ De Oldtimerdag kan niet voor een derde doorgaan.” Wat de organisatie in ieder geval nog niet gaat doen is facturen sturen naar de sponsors. Eerst wordt met alle sponsors individueel (telefonisch) contact opgenomen over de situatie.

Ondertussen gaan andere voorbereidingen wel door. De route wordt uitgezet, de vergunning moet alvast worden aangevraagd en er worden posters klaargemaakt, om maar wat op te noemen. „De kostenteller proberen we tot juni op 0 te houden. De posters maken we alvast klaar, zodat we die meteen kunnen laten drukken als we doorgaan. Voor nu maken we alleen de kosten die te overzien zijn.”

„Zelf sta ik er vrij nuchter in. Er zijn mensen die voor een grotere uitdaging staan. Ja, de Oldtimerdag trekt altijd veel publiek, maar er zijn evenementen die vele malen groter zijn. Het is allemaal te overzien. En, we hebben het nu over de welzijn van mensen. Dat is vele malen belangrijker dan een paar oldtimers.” Bron: Stefan Klomp NDC Media