Perenpluk en veiling zaterdag 5 oktober

Veiling perenbomen én veiling van antiek en curiosa bij museumboerderij De Karstenhoeve op zaterdag 5 oktober 2019.

Ook dit jaar vindt op de eerste zaterdag van oktober weer de unieke perenpluk plaats aan de langste perenbomenweg (7 km) ter wereld! Het is onderdeel van het Stoofperenfeest met diverse activiteiten op verschillende boerenerven en bij de museumboerderij. Om 09.00 uur zal veilingmeester Frans Bork ter hoogte van Dokter Larijweg nr 1 (hoek Havelterweg- Dokter Larijweg) beginnen met de veiling van de perenbomen van allerlei rassen. De bomen worden per opbod verkocht en de kopers hebben tot 24.00 uur deze dag de tijd om de peren te plukken. Nieuw dit jaar: de kinderveilingmeester, deze begint om 09.00 uur vanaf de Dokter Larijweg 171 naar het Kindererf op nr. 153.

Antiek- en curiosaveiling:

Om 13.00 uur begint de veiling van antiek en curiosa op de deel van de museumboerderij. Tijdens de taxatiedag zijn er weer tal van goederen ingebracht. Nieuwsgierig wat allemaal “onder de hamer” gaat? Kom dan een kijkje nemen in de schuur van de boerderij waar alle goederen staan uitgestald. Misschien ziet u net die lamp of kastje waar u al zo lang naar op zoek bent. Vrijdagavond 4 oktober van 18.00 uur tot 20.00 uur en zaterdag 5 oktober van 10.00 uur tot 12.45 uur is er de mogelijkheid om alle goederen te bezichtigen. Voor info over de veilingen: info@karstenhoeve.nl of telefonisch 0522-481447.

Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.