Op maandag 22 april organiseert Boerderijwinkel ’t Vershuus uit Ruinen een Boerenlandmarkt. Het evenement vindt plaats op het erf van Pluimveeboerderij Laarman aan de Munnekenweg 11 in het dorp. Naast diverse kramen, met voornamelijk streekproducten en de eerste zomerkoninkjes van het seizoen, is er een horecaplein en zijn er volop activiteiten voor de kinderen. Voor de kleintjes een springkussen, schminken, trekkerbaantje tot een knutseltafel, en voor de grotere o.a. het ludieke spijkbroekhangen, en het Oudhollandse gatenkaasspel en het ‘kippen’vangspel. “Als vanzelfsprekend gaat het hierbij niet om onze levende kuikens uit de stal”, vult eigenaar Johan Laarman aan. “Die zijn wél te bewonderen in onze zichtstal”. De Rohr Kapel zal deze Tweede Paasdag muzikaal omlijsten. De Boerenlandmarkt duurt van 11 tot 18 uur en is gratis toegankelijk.