Veiling perenbomen op zaterdag 6 oktober vanaf 09.00 uur, Dokter Larijweg Ruinerwold.

Sinds jaar en dag staat Ruinerwold de eerste zaterdag van oktober in het teken van de peer. Naast diverse activiteiten vindt de alom bekende perenboomveiling plaats. Om 09.00 uur vertrekt de veilingmeester vanaf Dokter Larijweg nr. 1 ( hoek Dokter Larijweg- Havelterweg) langs de 7 kilometer lange weg om de bomen met verschillende rassen aan de man/vrouw te brengen. De bomen worden per opbod verkocht en de koper heeft de hele dag de tijd ( tot 24.00 uur) om de peren te plukken.

Het is een prima perenjaar, de bomen hangen vol met peren. Behalve inmaken kun je de peren natuurlijk ook gebruiken voor o.a. een heerlijke perencake. Dus wie van stoofperen houdt: kom zaterdag 6 oktober naar de Dokter Larijweg in Ruinerwold, doe een bod op een boom ( of bomen) en pluk de vruchten ervan! Voor info: Museumboerderij de Karstenhoeve, telefoon: 0522-481447 of info@karstenhoeve.nl