Onder grote belangstelling werd zondag 29 april het seizoen 2018 geopend. Tegen 13.30 uur werden de eregasten met twee koetsen naar de Karstenhoeve gebracht door de familie Bout uit Koekange. Voorzitter Jan van Calker heette iedereen hartelijk welkom. De afgelopen maanden is er door verschillende vrijwilligers veel werk verzet om het museum weer ”gebruiksklaar” te maken. Op de zolder is een nieuwe expositie ingericht met als titel: Arm als Job, Rijk als Boaz, verwijzend naar de tegenstelling arm en rijk aan het begin van de 20e eeuw. Aan de ene kant een inkijkje in een rijke boerenbehuizing en aan de andere kant een daglonershuisje. In het achterhuis zijn de gerestaureerde koetsen te zien met in de vitrines veel bijzondere voorwerpen die men meenam bij een ritje met de koets. Hierna gaf hij het woord aan dhr. Gerard Engberts uit Saasveld onder wiens leiding de koetsen zijn gerestaureerd. Na de pauze gaf beheerster Petra Nieuwenhuis een korte uiteenzetting over de nieuwe expositie. Daarna was er gelegenheid de nieuwe exposities te bekijken, gezien de enthousiaste reacties vielen deze zeer goed in de smaak. Het museum is vanaf 2 mei geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Museumboerderij De Karstenhoeve, dokter Larijweg 21, Ruinerwold. Info: info@karstenhoeve.nl of telefonisch: 0522-481447.