Leesvirus 2018

Dinsdag 3 april vond de feestelijke afsluiting van het Leesvirus plaats in dorpshuis de Buddingehof te Ruinerwold. Maar liefst twaalf scholen deden mee aan dit besmettelijke leesproject voor groep 6.

De afgelopen drie maanden hebben de leerlingen tien boeken gelezen, hun mening gegeven over de boeken op de website www.leesvirus.nl en boek- en internetvragen beantwoord. Hun creativiteit konden zij kwijt in het maken van leesvirussen en het maken van een schoolkrant en dat hebben zij met verve gedaan. Met deze verschillende opdrachten konden de leerlingen punten voor hun school verdienen.

De leerlingen, hun juf of meester en ouders werden in twee rondes in De Buddingehof in Ruinerwold ontvangen door het Leesvirusteam van bibliotheken De Wolden en Baukje Fennema van Ithaka theater. Het meest besmette boek werd bekend gemaakt, dat bleek het boek Geheim agent oma van Manon Sikkel te zijn. Baukje Fennema betrok de leerlingen vervolgens bij een meespeel act wat voor nodige lachsalvo’s zorgde. Voor de bekendmaking van de winnaar werd er eerst nog een snelle kennisquiz gespeeld waarbij elke groep twee leerlingen had afgevaardigd die de vragen beantwoorden. Een heerlijke Leesvirustaart werd daarmee in de eerste ronde gewonnen door obs De Wezeboom en in de tweede ronde ging obs De Dissel er met de taart vandoor. Na alle festiviteiten was het tijd om de winnaar van het Leesvirus bekend te maken. In de eerste ronde waren dat maar liefst twee scholen, cbs De Arendsvleugel en obs ’t Oelebröd. In ronde twee was dat obs Het Veldboeket. Andere scholen volgden op korte afstand in deze spannende strijd. Alle leerlingen zijn behoorlijk besmet geraakt met dit virus en kunnen het lezen dan ook niet meer laten!