(Thema: Oenze Volk)
Ook in het nieuwe seizoen 2018 zal het op 4 zaterdagen weer een drokte van belang zijn bij De Karstenhoeve. Op zaterdag 5 mei zal de familie Karsten de baanderdeuren weer openen om een inkijkje te geven in het boerenleven anno 1920.

De grote voorjaarsschoonmaak is bijna klaar, de meiden en knechten zijn met de laatste werkzaamheden bezig en dan is alles weer aan kant. Dat is ook nodig want vandaag maakt men zich op voor het kraambezoek. Een beetje spanning is er wel: voor het eerst zal er familie op bezoek komen met een automobiel. Een noviteit! Boer Karsten lijkt het (stiekem) ook wel wat: de koets inruilen voor een automobiel, maar of hij dat voor elkaar krijgt? Vrouw Karsten is het hier absoluut niet mee eens en laat dit op de haar gebruikelijke wijze weten. De neuger komt nog langs om een huwelijk aan te kondigen. Geheel volgens traditie gebeurt dit op rijm! En natuurlijk gaat ook het boerenleven gewoon door. Het belooft weer een reurige dag te worden met veel spektakel. Niet alleen voor volwassenen is het leuk : een eeuw terug in de tijd, ook voor kinderen is er op en rond de boerderij van alles te zien én te beleven.

Data Boerendrokte: 5 mei, 16 juni, 14 juli en 1 september van 11.00 uur tot 16.00 uur. Iedere keer met een ander thema.
Voor info: info@karstenhoeve.nl of telefonisch 0522-481447.
Museumboerderij De Karstenhoeve, Dokter Larijweg 21, Ruinerwold.