20 december 2017

Buiten was het koud en donker, binnen, in Café Oosteinde was het warm en gezellig. De boom stond te stralen, de kaarsjes brandden, de zaal was mooi versierd door de dames uit de Schoolstraat en Binnendijkshof. Zij verzorgden dit jaar de kerstavond.

Blikvanger was, naast de kerstboom, de mooie oude kerststal voor in de zaal.

Voor iedereen was er een programmaboekje in kerstsfeer. Samen werd er gezongen, de eeuwenoude liederen “komt allen tezamen” en “Midden in de winternacht”.

 

Het Vrouwen van Nu Koor trad drie keer op. Ze hadden een mooie opbouw in hun programma. In het eerste gedeelte zongen ze liederen over gevoelens en herinneringen die met kerst soms meer aanwezig zijn in je hoofd en je hart. In het tweede gedeelte ging het meer over de winterse sfeer rond kerst, vooral over sneeuw…..die dit jaar in Nederland te vroeg kwam, maar dat terzijde. In hun laatste optreden van deze avond zongen ze kerstliederen.

Naast een gedicht aan het begin van de avond, waren er twee korte kerstverhalen, een oud verhaal uit IJsland, en een modern verhaal over kontakt via de computer en hoe dat soms zo behelpen is.

De avond werd afgesloten met het staande zingen van “Ere zij God”, waarna iedereen zich weer naar eigen huis en haard spoedde….behalve Femmie, Ridy, Jenny, Geuzien, Trijntje en Martha, zij hadden het georganiseerd en moesten nog opruimen, dames bedankt voor de mooie avond!

Vrouwen van Nu Oosteinde wenst iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2018!