In onze dorpen Ruinerwold, Oosteinde en Berghuizen hebben we een AED-netwerk actief. een 4-tal AED’s en een aantal burgerhulpverleners in de dorpen Ruinerwold, Oosteinde en Berghuizen. De burgerhulpverleners hebben zich vrijwillig aangemeld bij HartslagNu.nl. Bij een reanimatie melding in hun omgeving worden ze door de ambulancemeldkamer opgeroepen om mee te helpen. Zo snel mogelijk de reanimatie starten en de AED bedienen.

Sinds de invoering van de AED’s in onze dorpen, 2011, hebben we gelukkig weinig oproepen gehad. Maar we moeten wel alert en geschoold blijven als burgerhulpverlener. De AED’s worden onderhouden door de stichting met dank aan de sponsoren. De scholing van veel van onze burgerhulpverleners gaat via het bedrijf waar men werkt in de BHV- of EHBO cursussen. Een aantal volgt de opleiding en herhaling via onze stichting. Het is alweer een tijd geleden dat wij een opleiding/herhaling hebben aangeboden. Tijd om onze stichting zelf te reanimeren.

Graag nodigen wij u uit, als burgerhulpverlener of toekomstig burgerhulpverlener voor de opleiding / herhaling Reanimatie en AED. De eerste opleiding/herhaling is gepland op 20 november in dorpshuis de Buddingehof. We beginnen om 19.30 uur. In januari 2018 willen we in de dorpshuizen Berghuizen en Oosteinde ook een opleiding/herhalingscursus aanbieden. Voor wie zijn deze avonden bedoeld? Voor alle vrijwilligers die nu al actief zijn als burgerhulpverlener maar zeker ook nieuwe vrijwilligers zijn van harte welkom. Op deze avond leert u reanimeren en de AED bedienen en krijgt u informatie hoe u zich kunt aanmelden.

Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de stichting. Sienette van het Hof, 06-27895527, sienette.van.het.hof@planet.nl