Het nieuwe seizoen van Rederijkerskamer UDI staat voor de deur. De voorstelling ‘Groeten van de Veluwe’ wordt zaterdag 4 en 11 november om 20.00 uur opgevoerd bij café Centraal in Ruinerwold. Ook is er 4 november een middagvoorstelling om 14.00 uur. Alle toneelliefhebbers zijn van harte welkom.

Het blijspel bestaat uit drie bedrijven en is geschreven door Carl Slotboom. De regie is in handen van Elly Remmelts. Sinds eind augustus zijn leden alweer enthousiast met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen begonnen. Naast twee keer in de week repeteren heeft ook het decor een enorme metamorfose ondergaan. Groeten van de Veluwe Het stuk gaat over de schoonmoeder van Jan-Hein Zwaanswijk. Zij heeft met het oplossen van een cryptogram een weekje op de Veluwe gewonnen. Haar familie mag mee. Opgetogen gaan ze op reis en komen aan bij.. een camping.. In een caravan?! Ze hadden minstens een 5-sterren hotel verwacht. Kamperen is voor het gewone volk, niet voor de familie Zwaanswijk. De familie kampt met ernstige aanpassingsproblemen en krijgt dan ook nog doorgewinterde kampeerders als buren.

UDI bruist als nooit tevoren Het gaat goed met de rederijkerskamer uit Ruinerwold. UDI bruist als nooit tevoren. Afgelopen maart werd het 100-jarig jubileum gevierd. Jong en oud is bij de voorstellingen te vinden. Er is in Ruinerwold zelfs zoveel belangstelling dat het bestuur heeft besloten om beide opvoeringen bij café Centraal te houden. Ook aan leden geen gebrek. “Het is zelfs een uitdaging om alle leden jaarlijks een rol te geven”, laat voorzitter Johan van Dijk weten. Voorverkoop Kaarten voor de avondvoorstellingen zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Kapsalon van den Berg en café Centraal. Leden betalen €5,00 en niet-leden €7,50. De voorverkoop geldt niet voor de middagvoorstelling. Deze zijn aan de kassa verkrijgbaar. Er zijn weer leuke prijzen te winnen tijdens de welbekende verloting. Muziek en verlichting wordt verzorgd door Bart Kiers.