Op vrijdag 14 juli verzorgt ANWB Streetwise, een spannend verkeersprogramma bij basisschool DeWezeboom in Oosteinde (Ruinerwold). ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer.

De Wezeboom vindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graagANWB Streetwise aan.

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen.

– In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden                      herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de                      autogordel in combinatie met het kinderzitje.

– Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig                 oversteken.  Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een                                  kinderzitje in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en                    de invloed van reactietijd op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de                            bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang                         van het dragen van een veiligheidsgordel en een stoelverhoger komt in deze les                       aan bod..

Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in                  praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en                  trainen moeilijke manoeuvres. Ook rijden ze met een zware rugzak op. Hiermee                    worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare                          school.

Daarnaast is er de iCheck, waarmee een simpele maar doelmatige indicatieve oogmeting uitgevoerd wordt. De iCheck is speciaal ontwikkeld voor ANWB Streetwise en is een vast onderdeel van Blik en klik.

Daarnaast wordt er een iCheck uitgedeeld voor de groepen 5 t/m 8, waarmee de leerkracht zelf in de klas de oogmeting kan uitvoeren.