Ook dit jaar organiseert de Buurtvereniging Oosteinde weer een fietstocht op Hemelvaartsdag. Deze tocht begint bij Speel- en IJsboerderij de Drentse Koe aan de Wolddijk. Leden en niet leden van de buurtvereniging mogen aan deze prachtige fietstocht deelnemen. Zoals gebruikelijk voert de tocht over rustige wegen en (fiets) paden.

Dit jaar gaat de tocht in zuidelijke richting eerst langs zwemplas Engelengaarde en dan richting Meppel en de Wijk. Nabij de Wijk is de pauze tijdens de fietstocht gepland. De lange route gaat vervolgens richting de Zwarte Dennen en over IJhorst en de Wijk weer terug naar Oosteinde. Ook dit jaar is het volgens ons weer gelukt om fietspaden in de route op te nemen waar de meeste mensen nog niet zijn geweest.

De tocht, waarbij het grootste gedeelte over fietspaden gaat, voert u door de landerijen, de bossen en de heide. Vergeet dus niet het picknickkleed mee te nemen zodat je kunt genieten van de mooie natuur. Het einde van de fietstocht is bij de ijsboerderij. Hier kunnen de deelnemers een gratis consumptie nuttigen.

Er kan gestart worden tussen 13.00 en 14.00 uur. De afstanden zijn ongeveer 25 en 40 km. De kosten bedragen voor leden € 1,= en voor niet leden € 3,=.

Bron: weblog De Wolden geplaatst door B.S.