Culturele Avond in Ruinerwold

Vrijdag 21 april om 20 uur houdt Digitaalkamer De Wolden in samenwerking met St. Historie Ruinerwold een Culturele Avond in de bibliotheek in Ruinerwold. Het thema is : “Schrievers van ‘t Wold”

De toegang is gratis.

Albert Haar presenteert de avond en gaat o.a. in gesprek met Arian van Diermen over het boek “Een gewoon Drents meisje” van Grietje van Dorsten-van Diermen.

In het boek verhaalt de schrijfster over haar jeugd en oorlogsjaren in Ruinerwold.

Jan Boverhof van de Historie Ruinerwold is redacteur van het boek “In de stilte van de nacht” over Ruinerwold in de jaren 1940-1945. Het boek verschijnt 3 mei aanstaande. Jan Boverhof praat met name over Frits de Zwerver, actief in het verzet.

Henk Nijkeuter van het Drents Archief en Drents literairhistoricus, brengt de schrievers van ‘t Wold over het voetlicht.

Het muzikale intermezzo op deze avond wordt verzorgd door Lucine Oetsen. Zij koppelt haar liefde voor de Drentse taal aan muziek.

 

Initiatiefnemers van Digitaalkamer De Wolden zijn: Albert Haar, Hermien Haar, Henk Tissing en Titus Kok. Ze willen de aandacht vestigen op de schrijvers uit De Wolden. Ze doet dit op drie manieren:

– De boeken van de schrijvers uit De Wolden zijn ondergebracht in een boekenkast,

– er worden in de hoofddorpen culturele avonden gehouden met schrijvers in de hoofdrol,

– er is een website www.digitaalkamerdewolden.nl waarop korte portretjes te vinden zijn van alle schrijvers uit De Wolden.