udi-spelers-2016

Toneelvereniging UDI speelde afgelopen zaterdag twee keer met succes het stuk ‘Laat mij maar lekker zitten’, geschreven door Peter Damen, in Café Centraal te Ruinerwold! Voor zowel de middagvoorstelling als de avondvoorstelling kwamen veel bezoekers genieten van het toneelspel.

Namen voor onder de foto:                                                                                                    Bovenste rij van links naar rechts: Jan van Elp (souffleur), Albert Jalvingh (Van Besouw), Joost van ’t Zand (Frans-Peter) en Norbert de Leeuw (Benny)                       Middelste rij van links naar rechts: Joyce Koster (grime), Gerrie Ham (Lonneke), Carla Lok (grime) en Bea Hoorn (grime)                                                                                                 Onderste rij van links naar rechts: Lea Prins (Yvette), Aly Schoemaker (Martine), Elly Remmelts en Menno de Leeuw (Wout).

Het stuk gaat over Wout die in een pas geopende gevangenis met nieuwe richtlijnen zit. Eén daarvan is: twee personen op één kamer. Zijn vrouw vindt dit maar niks. Advocaat Yvette vindt dit al helemaal niet kunnen en onderneemt actie. Wout zijn collega Benny komt ook in actie. Hij bedenkt samen met andere collega’s een slim plan om Wout te bevrijden.. alhoewel.. slim?! En wil Wout eigenlijk wel vrij?

De spelers kenden hun rol van binnen en buiten en wisten de bezoekers een paar keer flink aan het lachen te krijgen. Tot het einde aan toe bleven zij heel knap in hun rol. Onder regie van Elly Remmelts speelden de spelers de uiteenlopende rollen en geweldig verrassende typetjes erg goed. Jan van Elp verzorgde de rol als souffleur. Licht en geluid werd door Bart Kiers verzorgd.

Bij de afsluiting werd er nog even extra aandacht besteed aan debutant Joost van ’t Zand die met zijn 17 jaar een goeie aanvulling is voor UDI. Hij speelde de rol van Frans-Peter.

Kortom, UDI kan terugkijken op een zeer geslaagde dag en avond. Voor wie het niet mogelijk was om afgelopen zaterdag te komen kijken, krijgt aankomende zaterdag 12 november een herkansing. UDI speelt namelijk het stuk met plezier nog een keer in het dorpshuis De Barg’n te Berghuizen. Aanvang om 20.00 uur.