Makkelijk meerijden met je dorpsgenoten

SA Mobiel1Hoe vaak kom je geen dorpsgenoten tegen als je in Zuidwolde op het gemeentehuis zaken regelt, of in het ziekenhuis in Meppel of Hoogeveen loopt of winkelt of je kinderen ophaalt op het station? “Goh, we hadden wel met elkaar mee kunnen rijden!” Meerijdienst Samobiel kan dat in Ruinerwold en omgeving een stuk makkelijker. Leuk om elkaar (nog) beter te leren kennen en het spaart geld en milieu. Hoor er alles over op onze de informatie bijeenkomst half september. Exacte datum volgt begin september.

Meerijdienst voor dorpsbewoners
Vaak doet het OV er wel erg lang over om van A naar B te komen door de vele omwegen in de
busroutes. Of de bus komt niet op de tijd en plek die jij wil. Dan is Samobiel een handige aanvulling op het OV. Het idee is simpel: meerijden met dorpsgenoten die dezelfde kant op gaan. Samobiel maakt dit makkelijker met een eenvoudig te gebruiken website die vraag naar en aanbod van ritten vanuit Ruinerwold bij elkaar brengt. Een groep betrokken bewoners trekt de kar en vormt de motor achter Samobiel.

Het bestuur van dorpsbelangen Ruinerwold Berghuizen vindt deze manier van openbaar vervoer en echt iets toevoegt aan de leefbaarheid in ons dorp. We hopen dan ook dat inwoners veel ritten gaan delen. Samen stellen we het netwerk van bestemmingen, stopplaatsen, routes, kilometervergoeding en de geografische dorpsgrenzen van ons gebied vast en helpen we bewoners op weg. De mogelijkheden zijn onbeperkt want iedereen kan gebruik maken van Samobiel: jong en oud, voor je werk, sport, winkelen, sociale voorzieningen, school, zorginstellingen en wat je verder maar kunt bedenken.”

Zo werkt Samobiel
1. Je biedt of vraagt een rit aan via zaamslag.samobiel.nl
2. Je krijgt een sms als een dorpsgenoot dezelfde kant op gaat of wil
3. Je kiest of je de rit samen wilt maken of niet
4. Per rit betaal of ontvang je een kleine kilometervervoering. Dat loopt via de site, dus geen
gedoe met contact geld.

Kom ook langs op de informatiebijeenkomst

De inwoners van Haule (Fr), Klarenbeek (Gld) en Marknesse (Fle) zijn al overstag. Ook diverse
andere dorpen in onder andere Drenthe en Brabant starten op korte termijn met meerijdienst
Samobiel. En nu is Ruinerwold aan de beurt!

Kun je niet wachten en wil je alvast meer weten? Kijk dan op samobiel.nl of neem contact
op met dorpsbelangen: info@dbvruinerwoldberghuizen.nl .